Перемога

Switch to desktop Register Login

Новини Фастова і Фастівського району | Газета Перемога

Сирний пиріг з грибами і цибулею від Ніни Книжник

Для фастівських кулінарів немає нічого неможливого у такій важливій справі, як приготування смачної і корисної страви для родини, друзів

, щирої і дружної ­компанії. Вони вміють творити на кухні з хорошим настроєм, без нарікань на дорожнечу продуктів, знаючи, що ніякі фаст-фуди не зрівняються із домашньою їжею.

Сьогодні однією зі своїх смачних страв охоче ділиться наша читачка Ніна Книжник.

Для її пирога потрібно: 1,5 склянки ­борошна, 2/3 пачки маргарину, 5 ст. л. сметани, 0,5 ч. л. соди, дрібка солі; 2 плавлені сирки, 4 цибулини, 4 яйця, сіль,  олія, зелень, петрушка, гриби, ­половина вареної моркви.

У борошно додати соду, просіяти все разом через сито. Маргарин натерти на терці, додати сметану, сіль, перемішати і, додавши борошно із содою, замісити тісто. Сформувати кулю і покласти в ­холодильник на 15-20 хв.

Для начинки дрібно порізати цибулю, ошпарити окропом, промити холодною водою і обсмажити на олії до золотистого кольору. Охолодити. Сирки натерти на тертці. Печериці вимити і нарізати пластинками, кілька штук залишити для прикрашання. Яйця розбити в миску, один жовток залишити для того, щоб пиріг потім змастити. Решту яєць збити виделкою. Зелень вимити і просушити, дрібно порізати і змішати із сирками, печерицями, яйцями і цибулею, посолити.

Дістати з холодильника тісто, вимісити і розділити на дві нерівні частини. Розкачати. Більшу частину тіста викласти у форму, сформувати бортики. Зверху вилити начинку, накрити все меншою частиною тіста.

Пиріг змастити жовтком, у центрі зробити отвір для виходу пари. Випікати пиріг протягом 40 хвилин у розігрітій до 200 градусів духовці. Прикрасити пиріг “квіточками” з моркви, грибами і петрушкою.

Смачного!

 

 

Копіювання матеріалів сайту дозволено тільки після узгодження з редакцією газети "Перемога". По всім питанням звертайтесь на електронну скриньку smok7@ukr.net

Top Desktop version