Перемога

Switch to desktop Register Login

Картопляно-грибні котлети від Людмили Мамченко

Багатьом нашим читачам сподобалася минулорічна газетна рубрика “Коронна страва”, в якій фастівчани і мешканці району ділились із земляками своїми улюбленими

, давно випробуваними рецептами. Дехто зізнається, що навіть завів собі папку з газетними вирізками: бо і страви за тими рецептами дуже смачні, й серед авторів, фотографії яких обов’язково вміщуються в газеті разом із рецептом, є ­знайомі люди. На ваше прохання, шановні читачі “Перемоги”, поновлюємо вподобану вами ­рубрику. І пропонуємо приготувати картопляно-грибні ­котлети за рецептом фастівчани Людмили ­Мамченко.

Для цієї смачної страви потрібно 1 кг картоплі, 150 г грибів, 1 цибулина, 0,25 скл. молока, 2 ст. л. вершкового масла, 1 яйце, панірувальні сухарі (їх можна зробити й самому), сіль і перець – на смак, олія для смаження. А ­також для підливи: 250 г сметани, 3 зубчики часнику, зелень, сіль.

Нарізані гриби підсмажте разом із цибулею на олії, з картоплі приготуйте пюре, додавши масло, молоко, сіль, перець. До потовченої картоплі додайте гриби з цибулею, вимішайте. Сформуйте котлетки, кожну вмочіть у збите яйце і сухарі, підсмажте з обох боків до золотистої скоринки.

Для підливи змішайте сметану з подрібненим часником і зеленню, підсоліть. Подавати котлети, поливши підливою.

Смачного!

 

Копіювання матеріалів сайту дозволено тільки після узгодження з редакцією газети "Перемога". По всім питанням звертайтесь на електронну скриньку smok7@ukr.net

Top Desktop version