Перемога

Switch to desktop Register Login

Буряк проти онкозахворювань

Буряк сприятливо впливає на роботу нирок і печінки, нормалізує діяльність шлунково-кишкового тракту.

 

Завдяки вмісту вітаміну U буряк допомагає при виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки. Діабетики цінують буряк за високий вміст цинку, який збільшує тривалість дії інсуліну. Він покращує пам’ять при атеросклерозі, використовується при лікуванні неврозів та безсоння, анемії та гіпертонії, виводить з організму токсини і важкі метали. Відносно недавно, у середині ХХ століття, вчені з’ясували, що буряк можна з успіхом застосовувати при лікуванні ­онкологічних захворювань. На відміну від інших овочів він і у вареному вигляді частково зберігає свої корисні властивості завдяки стійкості його барвників – флавоноїдів. Адже саме вони мають протиракову активність. Тому, якщо людина не хоче їсти сирий буряк або пити сирий сік, ­можна використати варений овоч. Зви­чайно, для досягнення найкращого ­результату краще готувати сік із сирого буряка. Але у жодному разі не можна пити щойно вичавлений сік, тому що в ньому містяться летючі речовини, що можуть викликати нудоту, блювоту, загальну слаб­кість. До вживання сік повинен не менше двох годин простояти в холодильнику. Для досягнення лікуваль­ного ефекту сік треба приймати щоденно,­ без перерви, протягом трьох-чотирьох тижнів, по склянці на день, за 10-15 хвилин до їди, у ледь підігрітому вигляді. І не можна його заїдати чим-небудь або запивати. Для покращення смаку можна додавати у сік трохи соку чорної смородини, гранатового або вишневого, в яких також містяться флавоноїди. При підвищеному артеріальному тиску і застуді добре допомагає сік, змішаний з медом.

У профілактичних цілях, для під­тримання гарного здоров’я буряк бажано вживати не менше двох разів на тиждень.

 

 

Копіювання матеріалів сайту дозволено тільки після узгодження з редакцією газети "Перемога". По всім питанням звертайтесь на електронну скриньку smok7@ukr.net

Top Desktop version