Актульні новини Фастова і Фастівського району

Цілющий пан-баклажан

Склад цього овоча рясніє органічними кислотами, клітковиною і пектинами. Тому баклажан є незамінним елементом лікувального харчування при атеросклерозі. Крім того, його варто споживати для нормалізації роботи кишківника і як безвідмовний сечогінний засіб. Одним із основних достоїнств баклажана є те, що його ніжна і м’яка клітковина сприяє значному зниженню холестерину в крові (до 40%). Крім того, у баклажанах міститься багато солей калію, що сприяють поліпшенню роботи серця. Дієтологи рекомендують вживати цей овоч людям, які потерпають від хвороб нирок і печінки. Також доведено, що у баклажанах багато міді й заліза, які підвищують рівень гемоглобіну в крові і поліпшують колір шкіри. Тому баклажани корисно регулярно вживати дітям, які страждають від недокрів’я, і вагітним жінкам. Крім того, вони містять відмінно збалансований набір вітамінів: РР, Р, С, В9, В6, В2 і В1.

Сік баклажана має рідкісні бактерицидні властивості і з давніх часів використовувався для прискорення загоєння ран.

Утриматися від вживання баклажанів варто людям зі схиль­ністю до гастриту.