Актульні новини Фастова і Фастівського району

Можна й зовсім не солити…

Суперечки з приводу впливу солі на людський організм не вщухають і досі. Користь і шкода солі залежить винятково від дозування. Для нормального функціонування організму необхідно підтримувати водно-сольовий баланс. Проте чи задумува­лися ви, що споживаєте сіль, навіть не додаючи її у страви?

Харчова сіль, до якої ми звикли, є неорганічною сполукою, яка нічого корисного людині не несе. Елементи, якими насичується морська сіль (калій, кальцій, марганець, мідь, залізо і цинк), не засвоюються організмом у такій сполуці. Більше того, така сіль може відкладатися у кістках. Вживання більше 20 г солі на добу призводить до порушення кровообігу, підвищення ти­ску, хвороб серця та очей. Сіль затримує воду в організмі і підсилює смак продуктів, що призводить до збільшення ваги. Корисної солі не існує, тому треба мінімізувати її споживання. Органічна сіль – корисна і необхідна для нормального розвитку організму, адже натрій забезпечує відновлення шкіри та клітин. Недостатня кількість солі в організмі призводить до дефіциту ваги, оскільки вода в організмі нічим не затримується. Потрібну дозу органічної солі можна отримати із продуктів природного походження. Кожен продукт природного походження містить рівно стільки солі, скільки засвоюється організмом. За даними ВООЗ, добовий мінімум солі в організмі – 4 г.