Актульні новини Фастова і Фастівського району

Поради шеф-кухаря

Якщо ви хочете, щоб рис вийшов біло­сніжним, при варінні додайте трохи оцту.

Щоб надати пікантну часникову нотку всій страві, натріть зубчиком часнику тарілку, а потім викладайте на неї салат або гарнір.

Новий смак маринаду для м’яса дасть темне пиво або суміш світлого пива з ­соєвим соусом, сіллю і перцем за смаком. Пиво можна додавати також у тушковані овочі – воно додасть особливого смаку і запаху ­вареній картоплі.

Печінку потрібно солити тільки наприкінці, інакше вона стане жорсткою.

Якщо кинути в бульйон шматочок льоду і довести до кипіння, бульйон буде більш прозорим.

Щоб акуратно нарізати яйце, зварене круто, змочіть лезо ножа холодною водою: жовток не буде кришитися.

При варінні квасоля не потемніє, якщо варити її, не закриваючи каструлю кришкою.

Фарш набуде чудового смаку, якщо ­додати у нього частину сирої цибулі, частину підсмаженої цибулі і дрібно натерту сиру картоплю.

Баклажан не буде гірчити, якщо перед приготуванням ви наріжете його на шматочки, підсолите і дасте трохи пустити сік. Після цього промийте баклажани в ­холодній воді.

Мигдаль легко очиститься від шкірки, якщо спочатку прокип’ятити його протягом 5-ти хвилин, а потім остудити в холодній воді.

Сметана набагато краще зіб’ється в крем, якщо додати в неї трохи яєчного білка.

Якщо додати в мелену каву щіпку солі, то напій буде смачнішим.

Щоб м’ясо, запечене в духовці, набуло рум’яної скоринки, змастіть його зверху гранатовим соком і медом, розведеним сухим вином або коньяком.

Замість панірувальних сухарів ­використовуйте мелені горіхи.

Вінегрет буде смачнішим, якщо ви додасте в нього столову ложку молока­ і чайну ложку цукру.

Яблука в шарлотці не опустяться на дно форми, якщо обваляти їх перед приготуванням у борошні.