Актульні новини Фастова і Фастівського району

Корисні поради на кухні

  • Розморожуючи м’ясо, можна полити його невеликою кількістю столового 9% оцту (всього декілька крапель). Оцет ­значно прискорить процес розморожу­вання і зробить м’ясо ніжнішим.
  • Якщо в хлібниці з’явився непри­ємний запах залежаного хліба, потрібно протерти внутрішні стінки хлібниці столовим 9% оцтом.
  • Крейда, обгорнута марлею, при зберіганні разом зі столовим сріблом допоможе захистити його від потемніння.
  • Щоб кухонні ножі довго залишалися гострими, необхідно їх мити тільки холодною водою, а чистити дрібною наж­дачкою, перед процесом заточування опускаючи ножі на 30 хвилин у слабкий розчин звичайної кухонної солі.
  • Кулька з алюмінієвої фольги краще, ніж губка, видалить сухі плями зі скляного посуду.
  • Щоб молоко довше зберігалося і довше не скисало, додайте у нього відразу ж при відкритті упаковки дрібку солі. З сіллю молоко набагато довше залишатиметься свіжим.
  • Підгорів улюблений рис або плов? Покладіть зверху на нього хвилинок на 15-20 шматочок білого хліба. Він ­забере зі страви горілий присмак, а при подачі страви на стіл просто не відшкрібайте в тарілку пригорілий рис із дна каструлі або сковорідки.
  • Солоні огірки будуть зберіга­тися довше і стануть ще смачнішими, якщо в розсіл додати трохи сухої гірчиці.
  • Смажена риба буде ще смач­нішою, якщо перед приготуванням потримати її хвилин 10 у молоці, після чого обваляти, як зазвичай, у борошні і смажити на сковорідці в киплячій олії.
  • Аромат лимона відчуватиметься сильніше, якщо обдати його окропом.