Актульні новини Фастова і Фастівського району

7 причин з’їсти гранат

  1. Гранат заряджає вітамінами. Гранат містить вітаміни А, С, Е, В1, В2 і багату палітру мінеральних речовин – залізо, калій, кальцій, кремній, йод.
  2. Захищає від раку. Вважають, що ­регулярне вживання цього фрукта знижує ризик розвитку раку грудей у жінок і раку простати у чоловіків. Лікарі стверджують, що сік граната вбиває ракові клітини. Тому при лікуванні злоякісних пухлин радять ­пацієнтові пити якнайбільше гранатового соку.
  3. Покращує травлення. Зернятка граната або гранатовий сік, випитий натще, прискорюють обмін речовин, нормалізують процеси травлення і покращують апетит. Свіжий гранатовий сік містить багато кислот. Щоб не викликати подразнення слизової шлунка, його треба розвести ­кип’яченою водою.
  4. Рятує серце від хвороб. Гранат нормалізує тиск, попереджає атеросклероз, зміцнює кровоносні судини, серцевий м’яз, сприяє кровотворенню.
  5. Обличчя без зморшок. Гранати ­мають високі антиокислювальні властивості, що захищають клітини від ушкоджень. Крім того, гранати запобігають появі прищів і вугрів, а також допомагають відновити шкіру після ушкоджень, викликаних морозом, вітром, сонцем, і захищають шкіру від зморшок. Регулярне вживання гранатів або гранатового соку підвищує захисні функції організму, сприяє швидкому загоєнню ран.
  6. Допомагає при застуді й болю в горлі. Теплий гранатовий сік або морс із граната є хорошим жарознижуючим засобом. При ангіні, тонзиліті та іншому болю в горлі рекомендують полоскати горло соком граната. Він швидко рятує від недуги, діючи як антисептик.
  7. Підвищує гемоглобін. “Вітамінна бомба”, гранат, зміцнює імунітет, допомагає при анемії, швидко відновлює сили організму після тривалої хвороби.