7 причин з’їсти гранат
- Гранат заряджає вітамінами. Гранат містить вітаміни А, С, Е, В1, В2 і багату палітру мінеральних речовин – залізо, калій, кальцій, кремній, йод.
- Захищає від раку. Вважають, що регулярне вживання цього фрукта знижує ризик розвитку раку грудей у жінок і раку простати у чоловіків. Лікарі стверджують, що сік граната вбиває ракові клітини. Тому при лікуванні злоякісних пухлин радять пацієнтові пити якнайбільше гранатового соку.
- Покращує травлення. Зернятка граната або гранатовий сік, випитий натще, прискорюють обмін речовин, нормалізують процеси травлення і покращують апетит. Свіжий гранатовий сік містить багато кислот. Щоб не викликати подразнення слизової шлунка, його треба розвести кип’яченою водою.
- Рятує серце від хвороб. Гранат нормалізує тиск, попереджає атеросклероз, зміцнює кровоносні судини, серцевий м’яз, сприяє кровотворенню.
- Обличчя без зморшок. Гранати мають високі антиокислювальні властивості, що захищають клітини від ушкоджень. Крім того, гранати запобігають появі прищів і вугрів, а також допомагають відновити шкіру після ушкоджень, викликаних морозом, вітром, сонцем, і захищають шкіру від зморшок. Регулярне вживання гранатів або гранатового соку підвищує захисні функції організму, сприяє швидкому загоєнню ран.
- Допомагає при застуді й болю в горлі. Теплий гранатовий сік або морс із граната є хорошим жарознижуючим засобом. При ангіні, тонзиліті та іншому болю в горлі рекомендують полоскати горло соком граната. Він швидко рятує від недуги, діючи як антисептик.
- Підвищує гемоглобін. “Вітамінна бомба”, гранат, зміцнює імунітет, допомагає при анемії, швидко відновлює сили організму після тривалої хвороби.