Актульні новини Фастова і Фастівського району
просмотр Категория

Варто знати

Кавун: користь та шкода

У м’якоті кавуна великий вміст вітамінів С та РР, вітамінів групи В, каротину, фолієвої кислоти. Корисними складовими цього ­продукту є клітковина, вуглеводи та деякі мінеральні речовини, наприклад, калій. Кавун допомагає боротися з…

Як правильно використовувати трави у лікувальних цілях

Знаменитий алхімік Парацельс, який жив у XVI столітті, казав: “Ліки від отрути відрізняє доза”. Це ж можна сказати і про трави: незважаючи на їхню гадану нешкідливість, вживати їх необхідно вкрай обережно. Проконсультуйтеся у лікаря.…

Чорниця: користь і шкода

При відсутності інсулінової залежності (легка форма діабету) чорницю можна використовувати для терапії захворювання. Вона здатна нормалізувати рівень глюкози в крові. Протизапальні і бактерицидні якості ягоди допоможуть при хворобах…

Користь і шкода гірчиці

Гірчицю застосовують для підвищення ­апетиту. Вона прекрасно справляється з розщепленням жирів і покращує переварювання білкової їжі. Ось чому так корисно їсти цю приправу з м’ясними стравами. Активно ­за­стосовують гірчицю для схуднення.…

Сезон черешні триває!

Ягоди черешні (особливо темних сортів) сприяють зміцненню стінок капілярів, перешкоджають атеросклеротичним проявам, допомагають при гіпертонії та анемії. Кумарини, що містяться в черешні, знижують поріг згортання крові, попереджують…

Літо = морозиво

Неможливо уявити літо без охолоджу­ючого морозива. Кожен любитель морозива в Україні з’їдає близько 3-4 кг цих ласощів за літо. Однак мало хто знає,

Воюємо з комарами

Спреї, лосьйони, креми. На природі це найкращі помічники, щоб захистити себе і свою сім’ю від комах. Спреї та креми не вбивають комарів